Fedezz fel
kincseket az ékszerdobozban

Kőszegen és környékén!

Az osztrák határ mentén elhelyezkedő várost nagyjából tízenkétezren lakják, történelemben gazdag, romantikus kis városunk jelentős szereppel bírt Magyarország és Ausztria életében is. A történelem során Kőszeg hol ide, hol oda tartozott, ezért városunk életében a német, osztrák és magyar kultúra keveredése elég meghatározó, de még jelentős a horvát kultúra hatása is, ami viszont a török támadások idejére vezethető vissza. Legismertebb története Kőszegnek kétség kívül a török ostromhoz fűződik, amikor is a város ötveszeres túlerővel szemben megvédte magát és ezzel egész Ausztriát is megmentette!

Városunk elsősorban a tiszta, jó levegőről, a nyugalomról híres, valamint a mindennap 11-kor megszólaló, a törökök kivonulását megemlékező harangszóról! A világháborúkat túlélő belvárosunk régi épületei, a terek fokozatosan megújulnak, aminek köszönhetően ismét a középkori, romantikus hangulat kerül a középpontba! Látnivalók sokasága, a középkori vár, romantikus belváros, kirándulás a hegyen, csobbanás a közeli gyógyfürdőben, itt mindent megtalál! Kőszeget méltán hívják az „ország ékszerdobozának”, ami mára már ismét egy kiemelt turisztikai úticéllá vált, gazdag történelme, látnivalói, kirándulóhelyei és a környék is. A Kőszegi-hegység számtalan kirándulási lehetőséget kínál a túrázni vágyóknak, a Dunántúl legmagasabb pontja itt található, az országos Kék túra indulópontja pedig szintén itt van!  Nincs olyan idelátogató, aki ne szeretne bele egyből ebbe a kisvárosba!

A becsületkasszák városa

Az ország egyik leghangulatosabb kis városa, történelmi hangulata, felújított terei gazdag műemlékekben és rengeteg látnivalót, érdekességet kínál az idelátogatóknak.

Rendezvények, Programok

Kőszeg gazdag rendezvényekben! A 151 éves fúvószenekar, a hírhedt várszínház, a nemzetközileg ismert japán dobegyüttes, a kiállítások, gasztronómiai fesztiválok, és természetesen a városkörnyéki és natúrparki programokat is mind-mind hozzájárulnak az igazi Kőszeg élményhez!

Kőszeg Környéke

A környék ezer apró csodát és érdekességet rejt, a hegység lábánál megbújó kis települések is számos látnivalóval büszkélkedhetnek! Fedezd fel a Kőszegi hegységben lévő borászatokat, vagy épp a natúrparki kézművesek termékeit akik házaik előtt árulják portékájukat becsületkasszával!

Túrázás, kerékpározás

Akár könnyebb, akár nehezebb útvonalat keresel, az alpannonia®  natúrparki körtúrák kis szintemelkedéssel, turistajelzésen, kitáblázott úton haladnak, könnyedén követhetőek.  A körtúrák tábláin térképpel, segítő útmutatással, humorral és lélekemelő idézetekkel, tudományos érdekességekkel kísérnek!

Ausztria

A határ közelsége és Burgenland számos érdekes látnivalója csalogat. A hegység osztrák oldala bővelkedik szép helyekben, a legnépszerűbb nevezetesség Léka vára, de további szépségeket találhatunk Borostyánkőn, Rohoncon, Máriafalván. De egy csodás piknik alkalmával 350 éves gesztenyefák tövében élvezhetjük azok szervezünkre gyakorolt pozitív hatását is!